Itt a Halloween – ismerj meg öt szuper horror játékot

Írta: 2015/09/11

Ismét eljött az év azon szakasza, amikor a gyerekek jelmezeket öltenek magukra és csokiért csöngetnek be házakhoz, előkerülnek a faragott töklámpások, és persze az ijesztő filmek és videojátékok. Ha te is nagy játékos vagy, akkor minden bizonnyal az utóbbi igazán érdekes a számodra: ha horror játékot keresel Halloween alkalmából, akkor a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen. Ebben a bejegyzésben megismerhetsz öt nagyszerű horror játékot, így könnyebb lesz a választás.

Five Nights at Freddy’s

A Five Nights at Freddy’s egy nemrég készült, független fejlesztésű horror játék, ami rövid idő alatt négy epizódot is kapott a nagy sikernek köszönhetően. Ahogy a cím is utal rá, a Five Nights at Freddy’s-ben öt éjszakát kell túlélned egy olyan helyen, ahol mechanikus szörnyek próbálnak végezni veled. A kamerákon keresztül folyamatosan figyelned kell, hol próbálnak az életedre törni, ami egy izgalmakban gazdag horror élményt biztosít Halloween estére.

Siren: Blood Curse

A Siren: Blood Curse-től garantáltan libabőrös leszel. A PlayStation 3-ra megjelent horror játék ugyan már nem mai darab, de még mindig garantáltan meg tud majd ijeszteni. A több szálon futó történet egy szigeten játszódik, ahol az ott lakók az életedre törnek. A játék érdekessége, hogy rövid időre tudod szemlélni a terepet az ellenség szemszögéből, ami elengedhetetlen a túléléshez.

Alien: Isolation

Nem csak az Alien-univerzum kedvelőinek, de minden sci-fi horror-rajongónak kötelező darab az Alien: Isolation, amely kronológiailag az első és második film között játszódik. Itt azonban nem tengerészgyalogosokkal, hanem Ripley lányával kell túlélned a xenomorffal való találkozást, miközben megpróbálsz megmenekülni egy hatalmas űrbázisról.

Condemned: Criminal Origins

A Condemned: Criminal Origins tele van ijesztő jelenetekkel és félelmetes ellenségekkel, akik könnyedén álmatlan éjszakákat okozhatnak neked. A túléléshez elsősorban közelharci fegyverekre kell támaszkodnod, mert a lőfegyverekhez csak kevés töltényt találhatsz a játék során.

Zombi

Ha szereted a zombis játékokat, akkor a Ubisoft alkotása neked való. Az egész egyszerűen csak Zombi címmel ellátott játékban a fertőzöttekkel teli Londonból kell megmenekülnöd, ami nem lesz könnyű feladat. Az eredetileg Wii U-ra megjelent játék immáron PC-n, PS4-en és Xbox One-on is elérhető.

KÖVESS, JÓ LESZ :)