DOTA 2 LAN beállítás

Írta: 2014/02/02

Mióta a DOTA 2-höz megérkezett a First Blood Update, a játékosoknak lehetőségük nyílik helyi hálózaton harcolniuk egymás oldalán. Amennyiben te is szeretnéd ezt kipróbálni a barátaiddal, de nehézségekbe ütközöl, az alábbi lépéseket követve kivitelezhető a DOTA 2 LAN beállítás:

Mielőtt azonban nekivágnál nem árt tudni, hogy a funkció használatához azonosítanod kell magad a Dota Network rendszerén keresztül. Ez lényegében annyit jelent, hogy továbbra is szükséged van internetkapcsolatra ahhoz, hogy játszhass, ám mindezt esetleges szerverproblémák nélkül teheted meg.

Helyi játék létrehozása

Helyi lobbit ugyanúgy hozhatsz létre a DOTA 2-ben, mintha bármilyen más szobát indítanál. Először is a felső menüsorban lévő “Play” fület kell kiválasztanod.

DOTA 2 LAN beállítás

… ezt követően kattints a “Create Lobby” opcióra a baloldalon.

DOTA 2 LAN beállítás

Most találni fogsz egy olyan menüpontot, amelynek segítségével létrehozhatsz egy “Local Lobby”-t. Kattints rá a folytatáshoz.

DOTA 2 LAN beállítás

A helyi szoba házigazdájaként egy viszonylag erős géppel kell rendelkezned, hogy a többi játékos gond nélkül csatlakozni tudjon a játékhoz. Egy szövegdoboz felbukkan majd a játékban, hogy erre emlékeztessen. A folytatáshoz kattints a “Create” gombra.

DOTA 2 LAN beállítás

Ezt követően a megszokott képernyőn találod majd magad, ahol szinte teljesen ugyanúgy működik minden, mint korábban, néhány apróságot leszámítva.

DOTA 2 LAN beállítás

Mivel a játék helyi hálózaton fut, jelenleg nem támogatott a DOTA TV, valamint a többi internetes funkció. Ha ellátogatsz a “Settings” fülbe láthatod, mely opciók nem érhetőek el.

DOTA 2 LAN beállítás

Amint elkészültél a beállításokkal, valamint a többi játékos csatlakozott, nyomd meg a Start gombot és élvezd a játékot barátaiddal.

Látni fogod, hogy késleltetés nélkül játszhatsz, emellett pedig ugyanúgy le- vagy visszacsatlakozhatsz a játékhoz, mintha online szobában lennél.

Megjegyzés: a helyi szobák privát módon létrehozott meccseknek ad otthont, ezért így nem tehetsz szert harci pontokra, továbbá nem tehetsz szert új tárgyakra.

Helyi játék keresése

Ha nem te vagy a helyi hálózat házigazdája, de szeretnél csatlakozni egy játékhoz, “Find a Lobby” menüpontban lévő  “Local Lobbies” fül alatt megtalálhatod az összes elérhető szobát.

DOTA 2 LAN beállítás

Nyomd meg a “Join” gombot a belépéshez. Előfordulhat, hogy a helyi szobák is jelszóval vannak védve, ezeket elkérheted a lobbi létrehozójától.

Újrajátszások

Az összes helyi szerveren lejátszott meccsek videó formájában rögzítésre kerülnek a házigazda PC-jén. A visszajátszásokat itt találhatod meg:

../Steam/SteamApps/common/dota2beta/dota/replays/

Az összes videó .dem formátumban kerül elmentésre, és bármikor megoszthatod őket a barátaiddal.

Ha Dota 2 háttérképekkel szeretnéd feldobni a PC-det, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el ide : http://dota2wallpapers.net

KÖVESS, JÓ LESZ :)